Een nieuw project

De clubbaan nadert aardig zijn voltooiing. De bezetmelding wordt veranderd en we stappen af van stoomdetectie. Over lange afstanden, en onze baan heeft een grote lengte, geeft het toch vaak storingen. Soms passeert de trein een detectie plaats en wordt deze niet gezien door de software. We zijn daarom over gestapt op hallsensoren. Na een testperiode werkt dit naar tevredenheid. Voor de volledigheid….een hallsensor is eigenlijk een elektronisch reedcontact. Hij wordt gevoed met 5 V en hij wordt geplaatst tussen de bielzen. Onzer de trein (locomotief) is wel een magneetje gelijmd.
We hebben met zijn allen besloten om niet meer met de baan op stap te gaan. Het is iedere keer weer een behoorlijke onderneming en we hebben op dit moment geen vervoer (bedrijfsauto) voor handen.
Dus………………….een nieuw project.
Een van de leden kwam met het idee om op persoonlijke titel diorama’s  te gaan bouwen. De discussie barstte los en van alles  ging over de tafel. Uiteindelijk waren  10 leden bereid om mee te gaan in de BNLS forummodule baan.. Er waren leden bij die direct voor twee stuks wilden gaan. Uiteindelijk bleven er 7 leden over die wilden bouwen. Afgesproken is dat we ons strikt houden aan aan de afspraken van het BNLS. Niet om dat exact na te bebouwen, maar om eenheid te hebben en dat we uitwisselbaar kunnen opstellen.
De afgelopen tijd zijn de zaagplannen gemaakt, is hout besteld en heeft de Hubo de zaak voor ons gezaagd. Afgelopen maandag  5 november 2018 zijn we begonnen met bouwen.
Dit is zo’n blackbox.

De box heeft afmetingen conform de afspraken die zijn gemaakt door de groep Beneluxforumbaan.

https://forum.beneluxspoo/index.php?topic=77619.msg3221813458#msg3221813458
Het is hier te lezen.

We hebben 10 pakketten laten zagen. 2 op voorraad voor eventuele instappers.

Op één punt zijn we afgeweken van de voorschriften. Alleen de frieslijst is aan gemaakt i.v.m. het vooraanzicht, maar niet de hemel met zijn 2 ribben./ We laten dat aan de bouwer over zodat hij zelf kan bepalen hoe en waar de verlichting wordt gemonteerd. Wil hij hem afdichten dan kan  hij zelf een plaat van 1200 x 551 plaatsen.

8 boxen heeft tot gevolg dat de totale lengte inclusief keerlussen c.a. 16 meter wordt. Dat is erg lang, dus worden de boxen 4 aan 4 met de ruggen tegen elkaar gezet. Dat geeft een lengte van ruim 7 meter en dat is aanvaardbaar.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close